Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ένας γερανός ταξιδεύει για την Ιαπωνία

Όταν η φύση παίρνει τον πρώτο λόγο, οι άνθρωποι απλά παρακολουθούν. Άλλοι βοηθούν και συντρέχουν ενεργητικά και άλλοι που δεν έχουν την δύναμη ή την δυνατότητα, βρίσκουν άλλους τρόπους συμπαράστασης.
 Στον πλανήτη δεν υπήρξε άνθρωπος να μην συγκινηθεί και να μην προβληματιστεί με ό,τι συνέβη εκείνη την μέρα στην Ιαπωνία. Με πολύ ικανοποίηση και συγκίνηση είδα στο Blog της Χαράς http://kantomagapi.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html, μια άλλου είδους συμπαράστασης σε αυτούς τους ανθρώπους που πολύ με συγκίνησε. Παραθέτω τα λόγια που γράφει η Χαρά, καθώς και το ανάλογο βίντεο. :


"Δεν πιστεύω οτι υπάρχει άνθρωπος όπου  Γης που να έμεινε ασυγκίνητος  από την καταστροφή που βίωσε και βιώνει η Ιαπωνία.
Εγώ έχοντας δύο λόγους παραπάνω, όταν βρέθηκα μπροστά στην έκκληση του Ιάπωνα Makiko, που ζει στην Μαδρίτη κι αγωνιά για την Πατρίδα του και τους συντοπίτες του, για την δημιουργία ενός γερανού με την τεχνική του origami για να συγκεντρωθούν 1000 για να μεταφέρει μία ευχή, δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ. 
Ο Makiko  πιστεύει οτι η συγκέντρωση 1000 γερανών απ όλο τον Κόσμο και η αποστολή τους (στο e-mail του: las1000grullas@gmail.com) στην Ιαπωνία θα δώσει την δύναμη στο Λαό του, ένα  στωικά περήφανο και πλούσιο σε δοξασίες λαό, ν΄αντέξει τις δοκιμασίες που υφίσταται.
Eπίσης μέσω του  FB (www.studentsrebuild.org/japan)  μία άλλη κίνηση, παρακινεί απλούς ανθρώπους να συγκεντρώσουν 100.000 γερανούς-origami, ώστε ένα αμερικανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα να δωρίσει 200.000δολ.(2δολ. τον ένα)  για την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας.
Ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει, όχι μόνο για την Ιαπωνία συνεχίζεται, αλλά τις επιπτώσεις του (ειδικά τις πυρηνικές) θα τις πληρώσει κι όλος ο Κόσμος.
Γι αυτό, ως ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης και ως crafters, ας ενισχύσουμε αυτές τις κινήσεις 
κι ας ευχηθούμε μ' ένα γερανό, το κακό να σταματήσει εδώ .

Οδηγίες κατασκευής:


Κι εδώ είναι ο δικός μου γερανός, που τον στέλνω κι εγώ με όλη μου την αγάπη και την συμπαράσταση, να βάλει το λιθαράκι του ώστε να βοηθήσει έστω ένα λουλούδι να ανθίσει...





                                                                   Καλή σας Μέρα.....

1 σχόλιο: