Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σίφνος...

Πρώτος προορισμός για φέτος... η Σίφνος. Δεν είναι τυχαίο που το National Geographic  την κατέταξε ανάμεσα στους 10 τοπ προορισμούς στο ένθετο με τίτλο  “Journeys of a lifetime – 500 of the Word's Greatest Trips”. Ένα από τα πιο όμορφα κυκλαδίτικα νησιά που συνδυάζει τον χαλαρό και τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής και που εναρμονίζει απόλυτα το λευκό και το γαλάζιο με την κυκλαδίτικη αγριάδα του τοπίου.  
  Δεν θα γράψω πολλά.. εξάλλου το διαδίκτυο είναι γεμάτο από οδηγούς και tip για να πάει κάποιος στη Σίφνο. Αυτά που έχω να εξαίρω όμως, είναι ο καταπληκτικός οικισμός του Αρτεμώνα, ο οποίος είναι προέκταση της χώρας του νησιού της Απολλωνίας,  τον οικισμό του Κάστρου, το εξαίσιο εκκλησάκι των Εφτά Μαρτύρων που δεσπόζει στην ουσία μέσα στη θάλασσα, και την ολόλευκη εκκλησία της Χρυσοπηγής.  Η συγκοινωνία του νησιού είναι απίστευτα εξυπηρετική που το αυτοκίνητο δεν σου είναι απαραίτητο. Α! μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή καπαροσαλάτα και να αγοράσετε κεραμικά διακοσμητικά. 
  Κι αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού βγήκε η φράση "τον κακό σου τον φλάρο" να σας πω.. ότι προέρχεται από την Σίφνο. Ο φλάρος είναι η κεραμική καμινάδα που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σιφνέικο σπίτι. Μια φορά ένα σπίτι είχε  ασφυχτικά γεμίσει από καπνό από το τζάκι και όταν ο ιδιοκτήτης φώναξε έναν μάστορα, αυτός του απάντησε "φταίει ο κακός σου ο φλάρος". 
    Αν δεν έχετε ήδη επισκεφτεί το νησί,  βάλτε το στους κοντινούς σας προορισμούς σας... θα σας αποζημιώσει...





































2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα Βάσια!Καταπληκτικές φοτο πρέπει να είναι πανέμορφο νησί η Σίφνος!!!Πολύ καλό αυτό με τα καπάκια εγώ μένω Κρήτη και πίνουμε μόνο εμφιαλωμένο αν γίνεται ακόμα θα μαζεύω και εγώ.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι γινεται εδω και χρονια κιολας! Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο Blog μου και για το σχόλιο σου! Να ' σαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή