Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πιείτε εμφιαλωμένο νερό... κάνει..."καλό"... :-)

Φέτος έμαθα κι εγώ για την θεάρεστη πρωτοβουλία που πήρε μια εταιρεία ανακύκλωσης - ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία και μέσα σε ένα μήνα κατάφερα με την συμβολή και άλλων δικών μου ανρώπων να μαζέψω 820 καπάκια νερού.




 Η συγκεκριμένη εταιρεία λοιπόν, αντί να δίνει χρήματα να ξαναφτιάχνει καπάκια για τα νερά, ανακυκλώνει αυτά που στέλνει ο κόσμος και τα αντίστοιχα χρήματα τα δίνει για να αγοράσει ένα αναπηρικό καροτσάκι για έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη.
 Το γεγονός που μαθεύτηκε σε όλη την χώρα πολύ γρήγορα μέσω δημοσιευμάτων και κυρίως του Facebook,  και κατάφερε να παρακινήσει και να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους που άρχισαν να στέλνουν σωρηδόν δέματα με πλαστικά καπάκια. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν  ιδιοκτήτες καφετεριών, εστιατορίων και απλοί πολίτες.
Δέματα με πλαστικά καπάκια συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά από όλη τη χώρα συνεχίζονται, με αποστολείς οικογένειες, συλλόγους, το Πολεμικό ναυτικό, μονάδες του Ελληνικού Στρατού, εργαζόμενους ιδιωτικών εταιρειών. Χαρακτηριστικό είναι πως πρόσφατα υπάλληλοι από τον ΟΤΕ της Αθήνας συγκέντρωσαν 3.000 πλαστικά καπάκια, ποσότητα που απέστειλαν με το ταχυδρομείο. 
 Να σημειωθεί πως η στήριξη των πολιτών εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, καθώς για 1 απλό αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους 1 τόνου (1 κιλό ισούται με 540 καπάκια) και ο αριθμός αυξάνεται αν το καροτσάκι είναι ηλεκτροκίνητο.

Μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος με την βοήθεια των πολιτών, έχει καταφέρει να αποκτήσει 6 αναπηρικά καροτσάκια! 
(που αντιστοιχεί σε περίπου 3.200.000 πλαστικά καπάκια!)

Τα πρώτα 3 δόθηκαν σε νεφροπαθείς της Εθελοντικής Ομάδας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ενώ το 1 στάλθηκε σε ένα παιδάκι στο Βέλο Κορινθίας. Στη συνέχεια 2 καροτσάκια διατέθηκαν σε μέλη του Συλλόγου στα Γιαννιτσά ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να δοθούν τα τελευταία 2 σε άτομα με κινητικά προβλήματα στην Φθιώτιδα.

Οι εκπρόσωποι του μη κυβερνητικού συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας, παραμένουν αισιόδοξοι όσον αφορά αυτήν την προσπάθεια και παρά τους χαλεπούς καιρούς δείχνουν εμπιστοσύνη στην συνείδηση και στο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των πολιτών αυτού του τόπου. Επιπλέον ελπίδα σε όλους δίνει το γεγονός ότι ήδη 2-3 εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να στηρίξουν αφιλοκερδώς το έργο του Συλλόγου.



Η προσπάθεια συνεχίζεται. 
Η συγκέντρωση όσο των δυνατών περισσότερων πλαστικών καπακιών εμφιαλωμένου νερού μπορεί να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.


Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Πέλλας Στοιχεία επικοινωνίας:
Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών, Κολοκοτρώνη 10, Τ.Κ. 581 00 Γιαννιτσά.
Τηλ.  23820 24751 ,
Φαξ.  23820 81308 
Πρόεδρος: Χριστάκη Δήμητρα
http://www.eoka.com.gr/index.php 


πηγή περαιτέρω πληροφοριών: http://goodnews.gr/Articles/Bravo-se-olous-mas_949.html

6 σχόλια:

  1. πολυ ωραια που τα έγραψες όλα...ειχα ακουσει απο αλλού για αυτό, αλλά ψαχναμε πληροφορίες περισσοτερες!! σε ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλους!!Πολύ καλή πρωτοβουλία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο!Έχω ήδη ενημερώσει τους γύρω μου και η προσπάθεια έχει ξεκινήσει και απο εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που είχε ένα αποτέλεσμα η ανάρτησή μου... είναι μια κίνηση που όλοι μπορούμε να κάνουμε!! Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. When you decide on an area to plant a plant, make sure it
    can thrive there. If you find it's difficult for you to install by yourself, you can hired a professional to install these Sprinkler systems for you quickly
    and easily. Consequently, individuals have two choices:
    They can bite the bullet and pay whatever it takes to get their front yard up to
    snuff, or they can see if they can do some or all of the work themselves.


    My web blog ... backyard landscaping ideas ()

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Excellent post. I used to be checking constantly this blog and I am impressed!
    Very helpful information particularly the final part :) I handle such information a lot.
    I used to be looking for this certain info for
    a very long time. Thanks and best of luck.

    My web blog: Tooth Whitening Pen

    ΑπάντησηΔιαγραφή